Oripään terveysaseman lääkärinvastaanotto 31.8.2021 alkaen tiistai ja torstai.

Laboratorionäytteenotto 25.8.2021 alkaen parillisina viikkoina keskiviikkoisin klo 8-10.

Sairaanhoitajan vastaanotto 17.8.2021 alkaen tiistai, keskiviikko ja torstai ajanvarauksella.

Ajanvaraus ja neuvonta puh. 02 761 2020

Koronasuositukset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 8.10.2020 lähtien

Koronapandemia kiihtyy Varsinais-Suomessa. Tiistaina 6.10.2020 alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä linjasi, että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Koronapandemian tilanne vaihtelee kuitenkin edelleen suuresti eri kunnissa. Työryhmä suosittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella:

• Kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää.
• Suositus noudattelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kiihtymisvaiheen suositusta kasvomaskin käytöstä väestölle. Sen mukaan kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
• Työntekijöiden ohjeistukset antavat Työterveyslaitos ja työnantajat.
• Siirtymistä harkinnan mukaan etätyöhön ja etäkokouksiin, jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia. Ohjausryhmä toi esiin, että etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti: Suositukset tulivat voimaan torstaina 8. lokakuuta.

– Tehtävänämme on ehkäistä koronapandemian leviämistä tehokkaasti koko maakunnassa ja haluamme olla johdonmukaisia suosituksissamme. Alueellinen yhteistyöryhmämme päätti yksimielisesti ottaa koko maakunnassa käyttöön koronan kiihtymisvaiheen suositukset. Nojaamme THL:n suosituksiin, joiden mukaisesti kasvomaskia tulisi epidemian tällaisessa vaiheessa käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Hyödyllisiä koronaepidemiaan liittyviä linkkejä:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://www.vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx

Ajankohtaista tietoa löytyy myös Loimaan sivuilta.