Tiedotteet

Heppa2012

14.3. Pajapäivä 20.3. ilmoittautumislomake

8.2. Talviurheilupäivä tiistai 13.2.
Perinteistä koulun talviurheilupäivää vietetään tiistaina 13.2. Koulu alkaa ja päättyy kaikilla klo 8.25 ja 12.30. Bussilaiset jäävät aamulla pois urheilukentän pysäkillä ja kävelevät siitä Kangastuvalle (tai sitten bussi vie lähemmäs Kangastupaa). Kokoonnumme aamulla suoraan Kangastuvalle, jossa koulupäivä myös päättyy. Ruokailu paikan päällä. Pukeudu sään mukaan. Aloitamme päivän hiihtämällä eli sukset, sauvat ja monot mukaan. Koululla on rajallinen määrä suksia ja monoja lainattavaksi eli ota omat hiihtovälineet mukaan. Voit ottaa mukaan halutessasi juotavaa ja liukurin mäenlaskua varten tms.

5.2. Kouluterveydenhoitaja tiedottaa
“Mitä tehdä kun lapsi sairastuu.”

31.1. Yksityisteiden ajettavuus
Tänään 31.1. oli erityisen huono ajokeli, eikä taksi päässyt ajamaan kaikkia yksityisteitä hakemaan oppilaita. Koulutaksit ovat isokokoisia ja vastaavasti yksityistiet usein kapeita, joten taksireitillä ei voi olla ylenmäärin lunta tai se pitää hiekoittaa tarvittaessa, jotta taksi voi ajaa reittinsä. Kyse on siis kuljetettavien ja kaluston turvallisuudesta.

29.1. Esikouluun ja kouluun ilmoittautuminen
Ensi syksynä aloittavat eskarilaiset ja ekaluokkalaiset ilmoitetaan eskariin tai kouluun osoitteessa www.oripaa.fi kohdassa Asukkaalle > Lomakkeet. Ilmoittautuminen HELMIKUUN aikana.

18.1. Vanhempainilta aiheena päihdekasvatus
Joulukuusta siirtynyt vanhempainilta pidetään ke 24.1. klo 18-19 koulun juhlasalissa. Ehyt ry kouluttaa. Keskustelua päihteistä kuten sähkötupakat. Aamupäivällä oppitunnit 5.-6.-luokkalaisille samasta aiheesta. Tervetuloa kaikki vanhemmat!

8.1. Valinnaiset kurssit
Valinnaiset kurssit starttaavat 5.-6.-luokilla kestäen kevätlukukauden. Valinnaiset kurssit ovat lyhytkursseja, vaihtoviikko on viikko 12. Kurssit pidetään perjantaisin kaksoistuntina, joten 5.-6.-luokkalaisten koulupäivä päättyy klo 14.15.

5.1. Psykiatrinen sairaanhoitaja
Psykiatrinen sairaanhoitaja Suvi Soikkeli aloitti työt koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa psykiatrisena sairaanhoitajana 2.1.2024. Hän tarjoaa työssään keskustelumuotoista-, supportiivista- ja psykoedukatiivista tukea. Työn tarkoituksena on oppilaiden hyvinvoinnin- ja mielenterveyden edistäminen. Tavoitteena on mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy ja varhaisen tuen tarjoaminen. Työhuone on sama kuin terveydenhoitajan työhuone. Psykiatriseen sairaanhoitajaan voi ottaa huoltaja tai oppilas kun mieltä painaa jokin. Psykiatrinen sh ei ole lain mukaan oppilashuoltoa, joten opettaja ei voi tehdä yhteydenottoa. Vastaanotto perustuu vapaaehtoisuuteen ja on matalankynnyksen palvelu. Vastaanotolle oppilaat voivat hakeutua omatoimisesti, vanhemman pyynnöstä tai oppilashuollon kautta. Suvi Soikkeli työskentelee Oripään koululla torstaisin 11.1. alkaen klo 8 ja alustavasti parillisilla viikoilla perjantaisin. Alustavasti on suunniteltu avovastaanotto (ilman ajanvarausta) klo 11-11:45 ja puhelinaika klo 14:30-15:30. sähköposti suvi.soikkeli@varha.fi puh. 040-187 4941

11.12. Jouluvaellus
Ke 20.12. klo 18 alkaen juhlistamme joulua ohjelmallisella jouluvaelluksella Kangastuvan ympäristössä.
Koulun vanhempainyhdistys tarjoaa glögiä ja piparia alkaen klo 17.30.
Koulupäivä päättyy kaikilla klo 12.30. Jos koululaiskuljetukseen kuuluva oppilas tarvitsee illalla Kangastuvalle tai Kangastuvalta taksikuljetusta, huoltaja ilmoittaa suoraan opettajalle.
Tervetuloa vanhemmat mukaan!

7.12. Jouluhartaus ja uskonnoton tilaisuus
Syyslukukauden viimeisenä koulupäivänä on koululla mm. seurakunnan jouluhartaus ja uskonnoton tilaisuus. Oppilaat osallistuvat valinnan mukaan jompaan kumpaan. Kysely tehdään huoltajille Wilmassa lähipäivinä. Koulupäivä päättyy klo 12.30. kaikilta. P.S. Myös keskiviikkona 20.12. koulu päättyy kaikilta klo 12.30 illan jouluvaelluksen vuoksi.

13.11. Vanhempainilta aiheena lasten päihdekasvatus
Kuluvan vuoden aikana nuuskan, nikotiinipussien, vape-sähkötupakoiden yms. käyttö on ollut lisääntymään päin lasten ja nuorten parissa. Joitakin havaintoja on myös tehty koulussamme. Maanantaina 11.12. Ehyt ry tulee pitämään oppitunnit sekä 5.- että 6.-luokkalaisille aiheesta.
Kouluttaja pitää myös vanhempainillan samana päivänä koululla klo 18.00 alkaen. Kaikki vanhemmat tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan tärkeästä aiheesta! Tilaisuus kestää noin tunnin.

2.11. Koululaiskonsertti
Turun Filharmoonikot toteuttaa koululaiskonsertin to 16.11. Turun konserttisalissa, johon koko koulu osallistuu. Open Orchestra-konsertissa puolet konsertista kuunnellaan ilman istumapaikkaa, seisten ja kävellen orkesterin keskuudessa. Toinen puolisko istutaan paikkanumeroidussa yläkatsomossa. Koulupäivä alkaa ja loppuu lukujärjestyksen mukaan.

26.10. Jouluvaellus
Ke 20.12. klo 18 alkaen juhlistamme joulua ohjelmallisella jouluvaelluksella Kangastuvan ympäristössä. Tervetuloa vanhemmat mukaan! Lisätietoa myöhemmin.

26.10. Sisarus- ja kaverikuvat
Aikataulu on kuvauspäivänä 2.11. tiukka. Sisaruskuvia voi ottaa ilmoitusten mukaan. Kaverikuvien ottaminen on aikaa vievää, joten olemme luopuneet niistä.

19.10. Superpark Turku
Hauskaa on luvassa ke 25.10. jolloin koko koulu matkaa liikkumaan Superparkkiin yhteistyössä koulun vanhempainyhdistyksen kanssa.

19.10. Halloween-disco
Oripään koulun vanhempainyhdistys järjestää Oripään koulun oppilaille Halloween-discon koulun juhlasalissa pe 3.11.2023 klo 18.30-20.30. Buffetista juotavaa ja herkkuja. Tervetuloa!

18.10. Pienluokan remonttia
Syyslomalla oli tarkoitus parantaa eli lisätä ilmanvaihtoa pienluokassa sekä asentaa  ääntä eristävä lisäovi Nallenkolon ja pienluokan väliin. Nallenkolon iv-remontti valmistuu tänään, mutta pienryhmän remonttiin päästään vasta ensi viikolla. Remontin arvioidaan kestävän viikon 44 loppuun. Ensi viikon maanantain-tiistain aikana pitäisi pienryhmän siirtyä väistötiloihin juhlasalitiloihin opiskelemaan. Harmillinen viivästys mutta onneksi ei kovin pitkäaikainen!

21.9.  Kodin ja koulun päivä
Lauantaina 30.9. vietämme Kodin ja koulun päivää, joka on oppilaiden koulupäivä. Toivomme huoltajien runsasta mukanaoloa. Patikoimme tuolloin Pöytyällä Kurjenrahkan kansallispuistossa ns. Savojärven lenkin. Bussireitti on sama kuin normaaleina koulupäivinä alkaen Myllykylästä. Bussit lähtevät Oripään koululta klo 8.30 ja paluulähtö Kuhankuonolta noin 12.30. Busseissa ei valitettavasti ole tilaa vanhemmille. Taksikuljetukset hoidetaan myös normaalilla aikataululla. Bussit kuljettavat meidät Kurjenrahkan isolle portille, josta alamme patikoida Rantapihalle noin klo 9.15 alkaen. Puolimatkassa Rantapihalla on oppilaille eväsruokailu ja lepohetki. Vanhempainyhdistys kahvittaa, vapaaehtoinen maksu käteisellä tai Mobile Paylla.
Mukaan voit ottaa juotavaa repussa. Muista säänmukainen vaatetus ja jalkineiksi lenkkarit
Luvassa siis rentoa yhdessäoloa ja ulkoilua, tervetuloa! Mahdolliset poissaoloanomukset opettajalle.
Oppilaat voivat tulla myös vanhempiensa kyydillä. Jotta osaamme järjestää kuljetukset, ilmoita opettajalle Wilma-viestinä ti 26.9. mennessä, jos lapsesi tarvitsee kuljetusta.

12.9. Vanhempainyhdistyksen myyntitempauksen myyntiesite

7.9. Yleisurheilukisat
Urheilukisat pidetään siis huomenna perjantaina urheilukentällä. Kyytiläiset jäävät bussista pois Loimaantiellä urheilukentän luona eli kokoonnutaan kaikki klo 8.25 suoraan kentälle. Kisaamisen jälkeen ruokaillaan paikan päällä Kangastuvalla ja jaetaan palkinnot. Koulupäivä päättyy kaikilla n. klo 12.30 siis Kangastuvalla. Pukeutuminen sään mukaan. Tihkusade ei haittaa. Tervetuloa kannustamaan!

18.8. Ilmoittautuminen koulun yleisurheilukisoihin pe 25.8. mennessä
Tytöt 3.-4. lk

Tytöt 5.-6. lk

Pojat 3.-4. lk

Pojat 5.-6. lk

17.8. Koulun kerhoihin ilmoittautuminen ti 22.8. mennessä

14.8. Kouluterveydenhoitaja tiedottaa
Uusi kouluvuosi on jälleen pyörähtänyt käyntiin, mikä tarkoittaa myös terveystarkastusten starttaamista!
Koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa koskevan asetuksen mukaan terveystarkastus tehdään jokaisella luokka-asteella. Osa terveystarkastuksista on laaja-alaisia ja niihin kuuluu myös koululääkärin tapaaminen.
Haluaisimme muistuttaa, että terveydenhoitajien päätyö koululla on ennaltaehkäisevä työ ja terveystarkastusten tekeminen. Pystyäksemme tapaamaan kaikki oppilaat lukuvuoden aikana ja antamaan lapsellenne rauhallisen terveystarkastusajan, meillä on suurimmissa kouluissa käytössä vastaanottoaika ilman ajanvarausta.
Muut ajat ovat ajanvarauksella. Koulutapaturmat hoidamme ajantasaisesti.
Vapaa-ajalla ja harrastuksissa sattuneet tapaturmat hoidetaan omalla terveysasemalla.
Vanhempina Te olette lapsenne parhaita koulukuntoisuuden arvioitsijoita ja sairaan lapsen paikka on kotona.
Olettehan muistaneet ilmoittaa opettajalle mahdollisesta pitkäaikaissairaudesta tai lääkityksestä, jota lapsi saattaa tarvita koulupäivän aikana (esim. migreenilääke). Lääke on hyvä ottaa kouluun mukaan.

Mukavaa alkanutta syksyä jokaiseen kotiin!

Yhteistyöterveisin
kouluterveydenhoitajat, Varsinais-Suomen Hyvinvointialue 

Terveydenhoitaja Tiia Reunanen
Oripään koulu (paikalla pääsääntöisesti tiistaisin)
Puh. 050 311 4737
Puhelinaika ma-ti klo 8:00-8.30 ja ke-to klo 10:15-11:15

2.8.  Uuden lukuvuoden alkaessa

Koulussamme aloittaa uutena työntekijänä pienryhmässä luokanopettaja Jessi Juurenheimo. Koulukuraattori- ja koulupsykologi ovat nykyään Varhan palveluksessa, ja Varha vastaa palvelun tuottamisesta. Moonica jatkaa kuraattorina. Koulupsykologi vaihtuu lukuvuoden alusta, mutta henkilö ei ole vielä tiedossamme. Ekaluokkalaisten vanhemmille jaetaan lukuvuositiedote, joka on myös netissä.

Opettajat:
laaja-alainen erityisopettaja Tuula Ruuskanen
Pienryhmä Jessi Juurenheimo
1. lk Saara Suneli
2. lk Ilona Marttila
3. lk Ville Jaakkola
4. lk Hanna Lamminen
5. lk Sonja Kujansuu
6. lk Terhi Saarijoki
Yhteystiedot löytyvät kunnan sivuilta Yhteystiedoista.

Kuljetusoppilaat saavat tarkat kuljetusajat taksi Tapio Pajulalta puh. 050-5582558.
Huoltajien toivotaan rauhoittavan autoilta henkilökunnan parkkipaikka/kuntosalin tienoo. Oikea paikka jättää tai noutaa lapset on kunnanviraston/päiväkotien parkkipaikat.
Ensimmäinen koulupäivä 9.8. alkaa klo 8.25 ja päättyy kaikilla klo 12.30. Lukujärjestystä noudatetaan 10.8. alkaen. Valinnaiset kurssit järjestetään perjantaisin kevätlukukaudella jolloin 5.-6.- luokkalaisten koulupäivä päättyy klo 14.15.
Koko koulun yhteinen vanhempainilta pidetään ke 23.8.
Koulun yleisurheilupäivä on 8.9.
Koulukuvaus on 2.11.
Jos yhteystiedot tai osoite on muuttunut, päivitä ne Wilmassa. Ekaluokkalaisten huoltajat pääsevät Wilmaan vanhoilla eskaritunnuksillaan.
Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

25.7. Uusi opettaja
Erityisluokanopettajan irtisanouduttua alkavaksi lukuvuodeksi pienluokan opettajaksi on palkattu luokanopettaja Jessi Juurenheimo Loimaalta.
Seuraavan kerran tiedotetaan elokuun ensimmäisellä viikolla. Aurinkoista kesän jatkoa!