Tiedotteet

Pienryhmän sivu
Ekaluokan sivu
Tokaluokan sivu
Kolmosluokan sivu
Nelosluokan sivu
Vitosluokan sivu
Kutosluokan sivu

10.10.
Laaja-alainen erityisopettaja on poissa näillä näkymin ensi viikon ma-ke.


7.10. Koululaiskonsertti
Turun Filharmonisen orkesteri  koululaiskonsertti  Turun konserttisalissa  to 11.11. klo 10.00 Circus Symphony of Vampires. Konsertin kesto on noin 45 min. Koulupäivä alkaa normaalisti. Lähdemme busseilla koululta klo klo 8.45. Konsertin jälkeen paluu koululle, jossa ruokailu normaalijärjestyksessä. Koulupäivä päättyy lukujärjestyksen mukaisesti.


6.10. Maskisuositusmuutos
Varsinais-Suomen koronatyöryhmän alueellisen suosituksen mukaisesti jatkossa maskisuositus on kutosluokkalaisilla ja henkilökunnalla.


4.10. Pertsa ja Kilu
Koulun vanhempainyhdistys tarjoaa torstaina 14.10. elokuvaesityksen koululaisille liikuntahallissa. Vanhempainyhdistys tarjoaa kaikille oppilaille myös popkornit ja pillimehut. Oripään koulu kiittää!


1.10. Rekrytointeja
Erityisopettaja Tuula Ruuskanen on valittu laaja-alaiseksi erityisopettajaksi 4.6.2022 asti päättyneen haun perusteella. Hän toimii luokissa luokanopettajana työparina tai ottaa erilliseen tilaan oppilaita esim. oppimisvaikeuksien selättämiseksi.
Erityisluokanopettajan viransijaisuus on julistettu uudestaan haettavaksi hakijoiden puuttuessa. Tilanteen selkiinnyttyä nyt voidaan hakea sijaista 31.7.2022 päättyvänä.
Haemme on myös luokanopettajaa 31.7.2022 päättyvänä. Valittava voisi työskennellä esim. ykkös- tai vitosluokan opettajana.
Haut päättyvät 14.10.


29.9. Hyvinvointiviikko
Jos kuljetusoppilas tarvitsee kuljetusta 5.10. iltakouluun, tarkka aika ennen klo 17 on hyvä soittaa Pajulalta puh. 050-558 2558. Ohjelmassa on patikointia luonnossa, reitin varrella on vanhemapinyhdistyksen tehtäväkylttejä. Pukeudu sään mukaan. Ilta- hämärässä otsalamppu tai taskulamppu on hyvä olla mukana.


26.9. Hyvinvointiviikko
Toteutamme teemaviikon 4.-8.10. Teemana on hyvinvointi. Osana teemaviikkoa pidämme ti 5.10. koulupäivän  iltakouluna Kangastuvalla klo 17-20. Koulu alkaa siis klo 17 Kangastuvalla, jonne kokoonnumme. Todennäköisesti aloitamme  koulupäivän oppilaiden ruokailulla. Aamulla alkavaa koulupäivää ei siis ole.  Myös vanhemmat ovat tervetulleita tähän iltakouluun. Tiedotamme lisää kun ohjelma tarkentuu.


17.9. Tule kerho-ohjaajaksi koulun kerhoihin!
Koulussamme toimii alkaneena syksynä tanssikerho ja salibandykerho. Kysyimme oppilailta mitä kerhoja he haluaisivat. Eniten ääniä saivat kokki/leipomiskerho, kuviskerho, frisbeekerho ja jalkapallo/futsalkerho.
Etsimme nyt ohjaajia em. kerhoihin. Kerhoja voisi pitää koulun tiloissa maksutta, ja mahdolliset materiaalikulut korvataan. Kerhon olisi ehkä hyvä alkaa oppituntien jälkeen, jolloin osanottajia tulee enemmän. Oppitunnit päättyvät klo 12.30, 13.30 tai 14.15.
Sinun ei tarvitse olla ammattikokki tms. Mielenkiinto + halu ja kyky toimia lapsiryhmän kanssa riittää. Kerho-ohjaajana toimimisesta maksetaan säädetty tuntipalkka/pidetty kerhotunti. Lasten kanssa työskenteleviltä vaaditaan rikostaustaote.
Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä Mika Virtaseen pikimmiten.


10.9. Rekrytointeja
Haemme 24.9. mennessä koululle erityisluokanopettajaa pienryhmään 20.12.2021 asti  ja laaja-alaista erityisopettajaa 4.6.2021 asti. Kunta on saanut opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitetun hakemuksen perusteella 29 000 euron avustuksen laaja-alaisen palkkaamiseen mm. koronasta aiheutuvan oppimisvajeen kiinni kuromiseksi. Haastattelujen jälkeen valitut palkataan mahdollisimman pian.


8.9. Vanhempainyhdistyksen vuosikokous
Oripään koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous on ke 22.9.2021 klo 19.30 Kangastuvalla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa mukaan!


27.8. Instagram
Seuraa Oripään koulua nyt myös Instagramissa: Oripään koulu (oripaankoulu)


26.8. Yleisurheilukilpailut
Koulun perinteiset yleisurheilukilpailut pidetään pe 3.9. klo 8.25-12.30. Koulupäivä alkaa ja päättyy  urheilukentällä eli aamulla kokoonnutaan sinne. Taksilaiset tuodaan myös kentälle. Uuden bussireitin vuoksi bussilaiset jäävät bussista Loimaantiellä urheilukentän kohdalla (ei siis Kivimakasiinilla). Kisaamisen jälkeen ruokaillaan ja jaetaan palkinnot Kangastuvalla. Pukeutuminen sään mukaan. Tihkusade ei haittaa. Koulupäivä päättyy kaikilla klo 12.30. Tervetuloa seuraamaan kisoja!

Ilmoittautumislomakkeet oppilaille:
Tytöt 3.-4. luokka

Tytöt 5.-6. luokka

Pojat 3.-4. luokka

Pojat 5.-6. luokka

 


11.8. Elämänkatsomustiedon opetusta Oripään kouluun
Elämänkatsomustietoa opetetaan uskonnollisiin yhdyskuntiin kuulumattomille oppilaille. ET-opetukseen voi huoltajan pyynnöstä osallistua myös oppilas, jonka omaa uskontoa ei opeteta. Elämänkatsomustiedon opetusryhmä perustetaan, jos siihen ilmoittautuneita oppilaita on vähintään kolme. Tänä lukuvuonna on koulussamme  tällaisia oppilaita vaadittava määrä.  Jos lapsesi kuuluu em. ryhmään ja haluat, että hän opiskelee uskonto-oppiaineen sijaan elämänkatsomustietoa, ota yhteyttä kouluun.


10.8. Opetusjärjestelyistä
Lukuvuoden alkaessa koulussamme 0n 99 oppilasta. Yleisopetuksen koulunkäyntiohjaaja Mari Mäkelä avustaa ensisijaisesti luokissa 1-3 ja Kirsi Wahlsten luokissa 4-6.
Ekaluokkalaisten vanhemmille jaetaan lukuvuositiedote, joka on myös netissä.
Aloitamme lukuvuoden lähiopetuksella. Luovuimme porrastetuista välitunneista ja välituntialueista.  Kaikilla on siis välitunti samaan aikaan. Ruokalassa ruokailu on porrastettu mm. siten, että 4. ja 5. lk noutavat ruoan ruokalasta ja syövät luokissaan. Muille luokille jää enemmän aikaa ruokailla väljästi ja porrastetusti. Huolehdimme käsihygieniasta pesemällä kädet aina kun tullaan luokkaan tai ruokailuun.
Voimakas maskisuositus on henkilökunnalla ja 4.-6.-luokkalaisilla. Koulun henkilökunta on visiirejä tai maskeja käyttänytkin 100-prosenttisesti. Korona-altistuksen minimoimiseksi pääsy koulun ja liikuntahallin tiloihin koulupäivän aikana on sallittu vain oppilaille ja henkilökunnalle.
Koronatilanteesta johtuen koulun yhteistä vanhempainiltaa ei pidetä, vaan luokanopettajat kutsuvat luokkansa vanhemmat etätapaamiseen tai tapaamiseen koulun pihalla 15.9. mennessä.
5.-6. luokan valinnaiset kurssit pidetään kevätlukukautena kaksoistunteina perjantaisin klo 12.45-14.15. Syyslukukauden ajan koulu päättyy perjantaisin 5.-6-luokkalaisilla siis klo 12.30.
Aamu- ja iltapäiväkerho toimii koululla klo 7.00-8.15 ja klo 12.45-17.00.
Uudet ja muuttuneet erityisruokavaliot pyydetään ilmoittamaan välittömästi Lasselle (mahdollinen lääkärintodistus).
Koulukuvaus on ti 12.10.
Ensimmäisenä koulupäivänä keskiviikkona koulupäivä päättyy kaikilta oppilailta klo 12.30. Lukujärjestystä noudatetaan torstaista alkaen.


6.8. Uuden lukuvuoden alkaessa
Aurinkoisen kesän jälkeen koulussamme aloittaa uusina työntekijöinä pienryhmässä erityisluokanopettaja Tuula Komulainen (sijaistaa Mariaa tämän lukuvuoden)  ja  osa-aikaisena koulunkäyntiohjaajana Kirsi Rissanen.  Lisää tietoa julkaistaan ensi viikon alussa mm. siitä millaiset ovat koronakäytännöt koulun alkaessa.
Ensimmäinen koulupäivä 11.8.  päättyy kaikilla klo 12.30. Lukujärjestystä noudatetaan 12.8. alkaen.
Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOULUTERVEYDENHUOLLON esite

https://oripaa.fi/wp-content/uploads/2021/08/Kouluterveydenhuolto-Oripaa.pdf

Täiohje