Tiedotteet

IMG-1-luokka
1. luokka
IMG-2-luokka
2. luokka
IMG-3-luokka
3. luokka
IMG-4-luokka
4. luokka
IMG-5-luokka
5. luokka
IMG-6-luokka
6. luokka
IMG-pienryhma
Pienryhmä
IMG-varhaiskasvatus2
Varhaiskasvatus
*

8.6. Aurinkoista kesää!
Syksyllä koulussamme aloittaa näillä näkymin kolme virttaalaista oppilasta. Kesän aikana suunnitellaan koulukuljetusreitit Virttaan/Myllykylän suuntaan.
Maskisuositus on purettu kaikilta koululaisiltamme. Toivottavasti pääsemme elokuussa aloittamaan koulunkäynnin ilman porrastettuja ruokailuja ja porrastettuja välitunteja välituntialueineen.
Erityisluokanopettaja Maria Lähdemäki on ensi lukuvuoden virkavapaalla. Sijaista haetaan.

3.6. Aamu- ja iltapäiväkerhon toiminta ensi lukuvuonna
Kerhoon on ilmoittautunut tavallista enemmän lapsia. Ensi lukuvuoden aamutoiminta klo 7.00 – 8.15 järjestetään elokuusta 2021 lähtien Oripään koululla ja iltapäiväkerho myös koululla klo 12.45 – 17.00 maanantaista perjantaihin.

2.6. Lukuvuoden päätöstilaisuus la 5.6. klo 8.30 – 9.30
Koronarajoitussuosituksen vuoksi toteutamme tilaisuuden kuten viime lukuvuonna: tilaisuus pidetään koulun pihalla, oppilaat luokittain järjestäytyneenä turvavälit huomioiden. Vanhemmat yms. eivät valitettavasti voi pihalle tulla tilaisuuden aikana. Pienpelialueen katsomoalueella voi kuitenkin oleskella.

24.5. Vitosluokan ympäristönsiivouspäivä
Pari viikkoa sitten koulun oppilaat siistivät koulun ja kunnanviraston tontit sekä poimivat roskia keskustan ojanpientareilta. Vitosluokka siisti muutaman yrityksen pihan.
K-Market Orippää, Martin Tarha oy, Oripään Osuuspankki ja Pito-Kössi tukivat projektiamme yhteensä 450 eurolla. Oripään koulu kiittää!

24.5. Leirikoulun peruuntuminen
Koronatilanne on huonontunut Oripäässä viime päivien aikana ja altistumisia on tullut useita. Kunnan koronaryhmä haluaa pitää kuntalaisten  terveysturvallisuuden ykkösasiana, joten huolellisen harkinnan jälkeen ryhmä  on päätynyt siihen ratkaisuun, että leirikoulu on näissä oloissa peruttava. Pahoittelemme 5.-6.-luokkalaisten puolesta peruuntumista. Keksimme jotain retkeilyä omassa maakunnassa.

19.5. Lukuvuoden päätöstilaisuus la 5.6. klo 8.30 – 9.30
Koronarajoitussuosituksen vuoksi toteutamme tilaisuuden kuten viime lukuvuonna: tilaisuus pidetään koulun pihalla, oppilaat luokittain järjestäytyneenä turvavälit huomioiden. Vanhemmat yms. eivät valitettavasti voi pihalle tulla tilaisuuden aikana.

19.5. Leirikoulu
5.-6. lk:n leirikoulu toteutuu 25.-28.5.2021. Suuntaamme Ahvenanmaalle.

19.5. Opintoretket 1.-4. lk
Opintoretket suuntautuvat Turun  linnaan ja Forum Marinumiin. 1.6. matkaa  3.-4. lk  ja 2.6. 1.-2. lk

5.5. Maskisuositus 4.-5. luokkalaiset
Parantuneen koronatilanteen vuoksi kunnan koronatyöryhmä päätti purkaa maskisuosituksen oppitunneilla 4.- 5.- luokkalaisilta tällä päivämäärällä.

18.4. Kysely valinnaisista kursseista 4.-5.-luokkalaisille
Valinnaiset kurssit

13.4.  Väkivallattomuus ja hyvätapainen puhe
Jokaisella ihmisellä on oikeus turvalliseen ympäristöön.  Väkivallattomuus koulussa luo turvallisuutta.
Yritämme kitkeä väkivallan koulusssa: tänään Ankkuri-tiimin poliisi Pekka Mäkelä piti aamunavauksen, jossa hän ehdotti mm. “leikkipainin” kieltämisen. Leikkipaini voi tosiasiassa olla jo painia puolitosissaan tai johtaa isompaan nujakkaan. Siksi kielsimme leikkipainin koulussa. Seuraamme tehostetusti tätä loppukevään  ja  puutumme siihen  huomautuksella tai rangaistuksella. Väkivalta sinänsä on jo aiemmin ollut rikkeen tai jälki-istunnon aihe.

Kohtelias käytös ja hyvätapainen puhe luovat viihtyvyyttä koulussa.
Koulun aulaan on seinälle kiinnitetty taulu, jossa on 100 hymynaamaa. Kun aikuinen huomaa huonoa käytöstä, poistetaan aina yksi hymynaama. Jos viikon päätteeksi on hymynaamoja tarpeeksi jäljellä, palkitaan kaikki koulun oppilaat. Tehostamme myös jokaisen oppilaan henkilökohtaisen käyttäytymisen tarkkailua.


24.3. Lähiopetukseen
Suunnitelman mukaan 4.-6. lk palaavat lähiopetukseen ma 29.3.  Jos yläkoululaiset jatkavat etäopetuksessa, ruokakuljetus etäopetuksessa oleville kuljetusoppilaille jatkuu entisenkaltaisena.


24.3. Uinnit
Kukin luokka käy kaksi kertaa uimassa kevään aikana Vesihovissa luokka kerrallaan. Opettaja ilmoittaa uintipäivät.


18.3. Uusi työntekijä
Oripääläinen Angelica Grönstrand valittiin eilen koulunkäynti- ja kerho-ohjaajaksi Oripään koulun erityisopetukseen.


18.3. Leirikoulun totetutuminen
Odottelemme miten koronatilannne kehittyy. Leirikoulun toteutuminen selviää huhtikuussa.


18.3. Yrityskylä
Koronasysyitä johtuen perinteisesti 6. luokalla toteutettu yrityskyläprojekti on tänä vuonna samanaikaisesti 5. luokalla. Yrityskyläpäivä on oripääläisillä Turussa pe 16.4. Lähtö koululta klo 8.15 ja paluu koululle klo 15, eväsuokailu.


4.3.  Ruokakuljetus etäopetuksessa oleville kuljetusoppilaille
Maanantaista 8.3. alkaen jaetaan aterioita alla olevissa ruoanjakopaikoissa koulupäivisin etäopetuksessa oleville oppilaille 4.- 9. -luokkalaisille. Osoitteet ovat teiden risteyskohtia.  Jakoaikataulu on hygieniasyistä kireä, joten tulisi olla ajoissa paikalla. Ruokaa jaetaan oppilaiden tuomaan omaan astiaan. Ateria ei ole ns. täysipainoinen ateria. Ateria on syötävä kolmen tunnin aikana noudosta, jolloin säilyvyys on varma. Aterian voi edelleen hakea myös koululta.
Ilmoitukset Lasselle huomisen perjantain 5.3. aikana klo 12 mennessä. Jos oppilas hakee säännöllisesti aterian etäopetuksen aikaina, ei tarvitse ilmoittaa kun kerran. Peruutukset on ilmoitettava aamuisin klo 9 mennessä.

JAKOREITIT:

TANSKILA (Tiina Kuikka, puh.  040-197 7293)
klo 10.30 Tanskilantie/Tanskilan oikotie

LATVA (Tiina Kuikka)
klo 10.45 Yläneentie/Vuotavantie risteys
klo 11.00 Yläneentie/Kortesuontie
klo 11.10 Yläneentie/Perämäenkulmantie
klo 11.20 Yläneentie/Peräsuontie

MYLLYKYLÄ (Tiina Kuikka)
klo 11.40 Myllykyläntie/Ketunhautaintie
klo 11.55 Kantatie/Kullansuontie

PAPPISTEN SUUNTA (Lasse Kuusela)
klo 12.20 Huovintie/Pihlavantie

PÖYTYÄN SUUNTA (Lasse Kuusela)
klo 12.35 Turuntie/Korvenkulmantie


3.3. Oripään koulun 4.-6.-luokkalaisten ja yläkoululaisten ruokailu etäopetuksessa
Tästä päivästä alkaen Oripään koulun oppilaat ja 8.3. alkaen yläkoulun oppilaat voivat hakea omalla astialla koululounaan klo 11-12 välisenä aikana arkisin. Ilmoita Lasselle mahdollisimman aikaisin, viimeistään samana aamuna klo 9 mennessä, jos olet hakemassa sinä päivänä koululounaan. Lassen puhelinnumero on 044- 7625 332 tai lasse.kuusela@oripaa.fi. Pese kätesi koululla ennen kuin tulet hakemaan lounasta. Selvitämme mahdollisuutta lämpimän aterian tai ruokakassin jakamista pitkämatkalaisille tietyihin pisteisiin.


1.3. Etäopetukseen
Luokat 4-6 poislukien erityisessä tuessa olevat oppilaat siirtyvät etäopetukseen ke 3.3.-28.3.2021.  Huomenna näiden luokkien oppilaat ottavat opiskelutarvikkeet ja halutessaan kuittausta vastaan Chromebookin latureineen kotiin. Chromebookin voi hakea myöhemminkin. Opettajat antavat huomisen aikana tarkempia ohjeita esim. opiskelusta ja yhteydenpidosta.
Maskit oppilaskuljetuksissa
Huomisesta alkaen maskisuositus on voimassa taksikuljetuksissa kaikenikäisille oppilaille.


28.2. Maskisuositus
Huomisesta alkaen luokat 4-6 ovat maskisuosituksen piirissä. Maskit jaetaan koulussa. Koulussa koronatilanne ei ole radikaalisti huonontunut, joten jatkamme lähiopetuksella.


27.2. Lähiopetus ja etäopetus
Opetus järjestetään joko lähi- tai etäopetuksena. Yksi opettaja ei voi opettaa yhtaikaa sekä koulussa että kotona olevia oppilaita. Karanteeni- tai eristystapauksissa opettaja voi välittää luokassa tapahtuvan opetuksen kameran kautta eli striimata, jotta oppilas voi seurata opetusta. Tästä ei kuulu tulla opettajalle lisätyötä. Opetustunnin mahdollinen striimaus ei ole siis täysipainoista etäopetusta.


26.2. Koronatilanteesta Oripäässä
Koronatilanne on viikon aikana kehittynyt huonompaan suuntaan. Tätä kirjoitettaessa ei altistuneiden oripääläisten määrä ole selvillä, mutta joka tapauksessa määrä on kasvanut.
Oripään koulu jatkaa toimintaansa lähiopetuksena. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin. Maanantaina viikonavauksen yhteydessä muistutetaan turvaväleistä, käsienpesusta ja oikein yskimisestä.
Valtakunnallinen suositus maskin käyttöön on koulun henkilökunnalla (100 % toteutunut käyttöaste suosituksen alusta alkaen) ja alkaen kutosluokasta ylöspäin. Turun kaupungin oma suositus koskee myös nelos- ja  vitosluokkalaisia. Tätä pohditaan nyt Oripäässäkin. Ensi viikolla, ehkä jo maanantaina, on selvillä siirrymmekö “Turun malliin.”


10.2. Koulupsykologin yhteystieto
Koulupsykologin tavoittaa sähköpostilla osoitteesta johanna.havia@filantros.fi.


9.2. Uutta henkilökuntaa
Oripääläinen Angelica Grönstrand aloitti eilen koulunkäyntiohjaajana pienryhmässä,  ensi perjantaina aloittaa niin ikään pienryhmässä koulunkäyntiohjaajana kyröläinen  Anna-Maija Niemeläinen.


30.1. Oripään kouluun ilmoittautuminen
Ensimmäisellä luokalla elokuussa aloittavat oppilaat ilmoitetaan oppilaiksi helmikuun aikana sähköisesti kunnan internetsivuilla kohdassa Lomakkeet.


29.1. Talviurheilupäivä
Ma 1.2. luokat 3, 4 ja 5
Pe 5.2. luokat 1, 2 ja 6
Hiihdämme, pulkkailemme  klo 8.25-12.30. Koulupäivä alkaa Kangastuvalla eli kokoonnumme sinne. Koulupäivä päättyy lukujärjestyksen mukaan. Eväsruokailu paikanpäällä.


14.1. Koulukuvaus
Koulukuvat otetaan ke 3.2. Luokkakuvat otetaan talvimaisemissa ulkona, henkilökuvat sisällä. Koronan vuoksi ei oteta kaverikuvia.


11.1. Kouluuntuloaika aamuisin
Odotettavissa on kovia pakkasaamuja. Muistutamme siitä, ettei kouluun varsinkaan kovalla pakkasella kannata tulla liian aikaisin. Koronasyistä emme voi päästää oppilaita sisälle lämpimiin luokkiin ilman valvontaa. Ensimmäisessä taksissa tulevat muodostavat poikkeuksen. Syytä on myös painottaa säänmukaista vaatetusta.


31.12. Oripään koulu lähiopetukseen
Oripäässä ei ole tällä viikolla ilmennyt uusia tartuntoja eikä ihmisiä ole asetettu karanteeniin terveydenhuollon toimesta. Koulutyö aloitetaan ma 4.1. Oripään koululaisten osalta lähiopetuksena kuten suunniteltu. Seuraamme luonnollisesti koronatilanteen kehittymistä. Parempaa Uutta Vuotta!


17.12. Kouluterveydenhoitajan koronaohjeistus

Miten toimitaan, kun lapselle tulee koronavirukseen sopivia oireita?
Kun huoltaja toteaa, että lapsella on koronavirukseen sopivia oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.
Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita. 
Oireita voivat olla 
 • päänsärky
 • haju- tai makuaistin häiriöt
 • nuha, nenän tukkoisuus
 • yskä
 • hengenahdistus
 • voimattomuus, väsymys
 • lihaskivut
 • kurkkukipu, kurkun karheus
 • kuume
 • pahoinvointi, oksentelu
 • ripuli

Pelkästään oireiden perusteella et voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.
Lisätietoa Thl:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

/ THL:n 3.12.2020 päivittämä ohje
Oirearvion voit tehdä Omaolo-palvelussa. Testin lopussa saat toimintaohjeet.
Yhteyden voit ottaa myös tilanteen mukaan johonkin seuraavista:

 • Loimaan terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen puh. 02 761 2020, ma-pe klo 8.00-15.00
 • Tyks yhteispäivystykseen puh. 02 313 8800
 • Valtakunnallinen puhelinpalvelu 0295 535 535 palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

14.12. Etäopetukseen!
Oripään koulun luokat 4-6 siirtyvät etäopetukseen huomisesta tiistaista 15.12. alkaen, päättyen joululoman loppumiseen 3.1.2021. Tilannetta tarkastellaan uudelleen joululoman aikana ja tarvittaessa tehdään uusi päätös etäopetuksen jatkamisesta. Luokat 1-3 ja erityisessä tuessa olevat oppilaat jatkavat lähiopetuksessa koululla.
Etäopetuksessa olevat ovat oikeutettuja päivittäiseen koululounaaseen. Lounaan voi hakea koulupäivinä keittiöstä klo 10.30-12.00 välillä omaan astiaan. Ilmoita päivittäin Lasse Kuuselalle klo 8.00 mennessä, jos olet aikeissa hakea lounaan sinä päivänä. Pese kätesi tullessasi kouluun.
Taksi- ja bussikuljetukset toimivat normaalisti.
Chromebookin voi lainata entiseen malliin kuittausta vastaan tarvittaessa opettajalta.


12.12.
Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee kunnittain pohtimaan etäopetukseen siirtymistä koronatilanteen vuoksi.
Harkitsemme ja selvitämme mahdollisuutta siirtyä etäopetukseen Oripään koulussa (poislukien luokat 1-3 ja erityisessä tuessa olevat) ensi viikolla, aikaisintaan tiistaina. Tiedotamme heti kun uutta tietoa asiasta on. Tiedotukset tulevat tälle sivulle ensimmäisenä.


9.12. Valinnaiset kurssit
Vitos- ja kutosluokan valinnaiset kurssit käynnistyvät tammikuussa. Koronan takia emme sekoita opetusryhmiä. Siksi alkuperäisiä valintoja ei voida noudattaa, vaan joudumme soveltamaan: vitosluokka aloittaa palloilulla ja vaihtaa maaliskuun viimeisellä viikolla tieto- ja viestintätekniikkaan. Kutosluokka jaetaan kolmeen ryhmään: tammikuussa aloittaa Arjen taidot A, Arjen taidot B ja tvt-ryhmä.


2.12. Joulujotos
Uusista koronasuosituksista johtuen suunnitelemamme joulujotos  17.12. Kangastuvalla joudutaan perumaan. Teemme esityksistä Youtube-videot, jotka jaetaan katsottavaksi viimeistään päätöspäivänä 18.12. Huomenna jaetaan kuvauslupakyselyt oppilaille.


2.12. Koulun kerhot tauolle
Koulun kerhot jäävät tauolle koronasyistä, palataan asiaan tammikuussa.


24.11. Pimeään aikaan

Tervehdys kaikille pelastuslaitokseltanne! Täällä Paloasemalla on kahvitauoilla jo useina päivinä ollut keskustelunaiheena aamun pimeinä hetkinä liikkuvat koululaiset sekä muutkin kevyenliikenteen edustajat. Keskustelu lähti käyntiin havainnoistani, että tosi moni koululainen pyöräilee kouluun ilman minkäänlaista valoa pyörässään. Ensihoitajat ja palomiehet liittyivät keskusteluun ja kaikki olimme samaa mieltä, että pimeitä pyöräilijöitä ja jalankulkijoita on tosi paljon liikkeellä. Läheltä piti-tilanteita oli ollut monella. Pyöräilijä ilman valoja onkin yhtäkkiä ilmestynyt auton eteen suojatielle tai tullut pimeällä vastaan kevyenliikenteenväylällä. Itse jouduin myös tilanteeseen missä autollani pysähdyin suojatien eteen ja annoin heijastinliiviin pukeutuneen jalankulkijan ylittää kadun, katsoin että reitti on selvä ja lähdin liikkeelle. Mutta eteeni olikin Keskuspuiston suunnasta ilmestynyt tyttö Jopollaan ilman minkäänlaista valoa tai näkyvää heijastinta. Mitään ei onneksi sattunut, eikä tyttö edes huomannut, että lähdin jo liikkeelle. Tällä kertaa selvittiin pienellä säikähdyksellä.
Jos jo meillä pelastuslaitoksen henkilökunnalla on ollut useita havaintoja ja läheltä piti-tilanteita, niin niitä on varmasti ollut muillakin liikenteessä. Pyydämme siis, että te vanhemmat tarkastatte lastenne kulkupelit ja tarvittaessa asennatte niihin valot eteen ja taakse niin kuin tieliikennelaki määrää. Heijastimien käytössä mieluummin överit kuin vajarit. Näillä pienillä satsauksilla vältetään turhia ikäviä onnettomuuksia ja voimme kaikki liikkua turvallisesti myös pimeään aikaan.

Turvallista alkutalvea toivottaa Varsinais-Suomen Pelastuslaitos

 


4.11. Joulujotos 2020
Mystinen joulujotos pidetään to 17.12. klo 17-20 Kangastuvalla.  Joulujotos korvaa koulun perinteisen joulujuhlan. Varaa ilta kalenteristasi, lisätietoja myöhemmin.


 

30.10. Halloween-asuja 6. lk


23.10. Influenssarokotus

Oppilas voi ottaa influenssarokotuksen kouluterveydenhuollosta tai terveyskeskuksesta. Rokotuksen saa ilman reseptiä riskiryhmään kuuluvat sekä influessalle alttiiden henkilöiden lähipiiri. Influenssarokotus on vapaaehtoinen.
Influenssarokotukset mahdollisia kouluterveydenhuollossa loka-marraskuun aikana tai joulukuun alussa. Kansallisessa rokotusohjelmassa käytettävä influenssarokotus on vuonna 2020-2021 pistettävä Vaxigrip Tetra-rokote ja 2-6-vuotiaille FluenzTetra-nenäsumuterokote.
Lisätietoa rokotuksesta löydät nettisivuilta: https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ehkäisevän ohjausryhmän suositusten mukaan suositellaan yli 15-vuotiailla kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä vastaanotoilla, joissa riittävää 1-2 metrin etäisyyttä ei voida pitää.
Rokotukset ajanvarauksella.
Puh. 050 311 4737
Puh.aika ma-ke ja pe klo 8:00-8:30.
Pääsääntöisesti olen Oripään koululla keskiviikkoisin.
Ystävällisin terveisin
kouluterveydenhoitaja Johanna Nepponen


22.10. Säänmukainen pukeutuminen
Normaaliaikaan sadesäällä ennen koulun alkua menemme kaikki juhlasaliin pitämään sadetta. Korona-aikaan näin ei voi tehdä, joten nyt on entistä tärkeämpää, että sadesäällä oppilaat ovat pukeutuneet oikein.


2.10. Elokuvanäytös: Risto Räppääjä ja väärä Vincent!

Maanantaina 19.10. katsomme koko koulu tämän uutuuselokuvan liikuntahallilla, joten ei kannata rynnätä elokuviin sitä katsomaan. 1.-3. luokkien esitys alkaa klo 8.45 ja 4.-6. esitys klo 10.15.  Koulun vanhempainyhdistys tarjoaa.


29.9. Vanhempainyhdistys tiedottaa:
Herkkutukun tilaukset saapuvat ja on haettavissa liikuntahallilta maanantaina 5.10. ja perjantaina 9.10. klo 18.00-19.30.
Tilaukset maksetaan ennen noutoa vanhempainyhdistyksen tilille FI25 5309 0220 0084 75. Jos maksat tilauksen viikonlopun/maanantain aikana niin nouto onnistuu maksutositetta vastaan. Muistattehan tilausta maksaessanne laittaa viestikenttään myyjän ETU- JA SUKUNIMEN sekä LUOKAN.
Jos on unohtunut mitä tilaus teki yhteensä niin kyselyä voi laittaa 0400-697184 (Sari Mäentausta).

Iso kiitos kaikille osallistuneille!


17.9.
Ensi maanantaina alkaa siis liikenneturvallisuusviikko. Toivomme, että mahdollisimman moni tulisi ensi viikolla polkupyörällä kouluun: ohjelmassa on mm. pyöräilytaitorata ja pyörähuoltoa.


9.9. Teemaviikkoja
*  Tämän lukuvuoden monialainen viikko on teemaltaan liikenneturvallisuus. Aihe valikoitui yhteydenotoista koululle, joiden mukaan lapsilla ja nuorilla oli liikennekuri höltynyt kevään ja kesän aikana.
Liikenneturvallisuusviikkoa vietetään 21.-25.9. Joka päivä on aiheesta toimintaa ja tietoa kahdeksalla erisisältöisellä rastilla. 22.9. on paikalla kutsuttuna poliisi.
* 5.-9.10. on eläinsuojeluviikko teemana kissa.  Huomioimme tämän teeman tänä lukuvuonna opetuksessamme koululle tulleen pyynnön johdosta.


3.9. Koulun yleisurheilukisat
Urheilukisat pidetään pe 11.9. urheilukentällä. Kyytiläiset jäävät bussista pois Kivimakasiinin luona keskustassa ja kävelevät urheilukentälle, eli kokoonnutaan kaikki klo 8.25 suoraan kentälle. Kisaamisen jälkeen ruokaillaan ja jaetaan palkinnot Kangastuvalla. Koulupäivä päättyy kaikilla n. klo 12.30 siis Kangastuvalla. Pukeutuminen sään mukaan. Tihkusade ei haittaa.

31.8. Ilmoittautuminen yleisurheilukisoihin
Tytöt 3.-4. lk
Tytöt 5.-6. lk
Pojat 3.-4. lk
Pojat 5.-6. lk


28.8. Vanhempainyhdistys tiedottaa:
Koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestetään maanantaina 14.9.2020 klo 18.30 Kangastuvalla. Käsitellään sääntömääräiset asiat sekä yhdistyksen sääntöjen muuttaminen mallisääntöjä vastaaviksi. Tervetuloa!
Kaipaamme toimintaan lisää vapaaehtoisia. Rohkeasti mukaan! Jos kiinnostaisi tulla mukaan niin toiminnasta voi kysellä lisää sari.maentausta@gmail.com tai 0400-697 184.
Meidät löytää myös facebookista (Oripään koulun vanhempainyhdistys), kannattaa seurata!
Sari Mäentausta


27.8. Hammashoitola tiedottaa:
Kaikki 1.- ja 5.-luokan oppilaat kutsutaan lukuvuoden aikana tarkastukseen. Muiden luokkien oppilaat tulevat tarkastukseen yksilöllisen suunnitelman mukaan.

26.8. Lapset ja koronavirus – Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivitetty hoito-ohje:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

20.8. Vanhempainillat ja koulun kerhot
Syksyn myötä käynnistyvät koulun kerhot. Perjantaina 21.8. jaetaan kerhotiedote joka kotiin. Kerhojen jälkeen ei ole koulukuljetusta. Kerhoihin ilmoittaudutaan koulussa keskitetysti 3.-6. luokkien osalta. 1.-2. luokkalaiset palauttavat paperisen lapun aiottu kerho ympyröitynä ti 25.8. mennessä. Tervemenoa kerhoilemaan!
Koulussa ilmoittaudutaan kerhoihin tästä osoitteesta.
Vanhempainiltojen päivämäärät:
19.8. 1.lk
1.9. 3. lk
2.9. 4. lk
3.9. 2. lk
7.9. 6. lk
9.9. 5. lk
Tarkemmat tiedot opettajalta tai luokan sivuilta.

17.8. Sairauspoissaolot ja poissaolot oireisella oppilaalla
Kouluterveydenhoitajan mukaan: Jos oppilaalla on lieviäkin hengitystieoireita ( yskä, kurkkukipu, päänsärky, kuume, nuha) tai vatsaoireita, tulee oppilaan jäädä kotiin eikä kouluun tulla. Yhteys terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen 02 761 2020. Jos lapsen tai henkilökunnan perheenjäsenellä on oireita, tulee oireisen perheenjäsenen hakeutua testiin mahdollisimman nopeasti. Oireettomat perheenjäsenet voivat olla koulussa, kun testitulosta odotetaan, ellei jo tuolloin ole erityisen vahvaa epäilyä, että perheenjäsenellä on koronavirustartunta.

14.8. Koulukuljetuksesta
Jotta koronarajoitukset ja toisaalta sujuva kuljetus tulisivat huomioitua, tarkennetaan kuljetusohjetta: Taksissa voivat istua vierekkäin samassa paripenkissä samasta taloudesta tulevat lapset ja myös samalla luokalla olevat oppilaat.

10.8.
ORIPÄÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODEN ALKAESSA

Uusi kouluvuosi on alkamassa. Ota tavaksesi käydä koulun (ja luokkien) nettisivuilla säännöllisesti osoitteessa www.oripaa.fi.
Ensimmäisenä koulupäivänä 12.8. koulu päättyy kaikilla klo 12.30.
Hanna Lamminen on ykkösluokan opettaja. Tiina Tammi opettaa kakkosluokkaa elokuun ajan. Luokanopettaja Terhi Haapaniemi sijaistaa häntä loppulukuvuoden.
Koulunkäyntiohjaajista Mari Koski ohjaa etupäässä 1.-2. -luokassa, Eija Heikkilä pienluokassa ja Kirsi Wahlsten muissa luokissa.
Ekaluokkalaisten vanhemmille jaetaan lukuvuositiedote, joka on myös netissä.
5.-6. luokan valinnaiset kurssit pidetään kevätlukukautena kaksoistunteina tiistaisin klo 12.45-14.15. Syyslukukauden ajan koulu päättyy tiistaisin 5.-6-luokkalaisilla siis klo 12.30.
Koronasta johtuen koulun yhteistä vanhempainiltaa ei pidetä, vaan luokanopettajat kutsuvat luokkansa vanhemmat etätapaamiseen eli videopalaveriin elo-syyskuun vaihteessa.
Koulun yleisurheilukisat pidetään pe 11.9. klo 8.25 alkaen. Koulupäivä päättyy kaikilla klo 12.30.
Koulukuvaus järjestetään myöhemmin syksyllä tai talvella.
Ensimmäinen koulupäivä keskiviikkona kestää kaikilla klo 8.25-12.30. Lukujärjestys jaetaan ensimmäisenä koulupäivänä. Lukujärjestystä noudatetaan torstaista alkaen.
1.-2.-luokkalaisten aamukerho järjestetään Nallenkolossa. Iltapäiväkerho entiseen tapaan koululla.
Uudet ja muuttuneet erityisruokavaliot pyydetään ilmoittamaan välittömästi Lasselle (lääkärintodistus).

Aloitamme lukuvuoden lähiopetuksella samoilla erityisjärjestelyillä kuin toukokuun kaksi viimeistä kouluviikkoa. Pyrimme tekemään oppilaiden koulupäivistä mahdollisimman turvallisia:
-noudatamme turvavälejä ja huolehdimme käsihygieniasta pesemällä kädet aina kun tullaan luokkaan tai ruokailuun.
-porrastamme välitunnit ja ruokailun
-osoitamme luokille omat välituntialueet
-opetuksessa oppilaat ovat pääosin samassa ryhmässä koko päivän
-taksikuljetus luokittain, bussissa yksi oppilas paripenkkiä kohti.
-saattoavustus 0,20 e/km, mikäli huoltaja kuljettaa itse koulukuljetukseen oikeutetun lapsensa. Lisätietoa rehtorilta.

Korona-altistuksen minimoimiseksi pääsy koulun ja liikuntahallin tiloihin koulupäivän aikana on sallittu vain oppilaille ja henkilökunnalle.
Siivousta on tehostettu. Kouluun ei saa tulla sairaana tai oireisena. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, hänet siirretään aikuisen kanssa erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa. Normaaliin tapaan lapsen poissaolosta opetuksesta täytyy huoltajan tehdä poissaolon syystä riippuen ilmoitus tekstiviestillä (esim. oppilaan sairaus, lääkärikäynti) tai koulunkäyntivapaa-anomus (määräaikainen, ennakkoon tiedossa oleva poissaolo, lomake kunnan sivuilla. Oppilaan tai hänen perheenjäsenensä kuuluminen tartuntavaaran näkökulmasta riskiryhmään on hyväksyttävä peruste poissaoloon).

Toivotan koulumme oppilaille ja henkilökunnalle aurinkoista lukuvuotta!
rehtori

7.8.
Uusi lukuvuosi alkaa ensi keskiviikkona korona huomioiden eli pitkälti toukokuun lopun lähiopetuksen tapaan korona huomoiden. Tätä sivua päivitetään seuraavan kerran tiistaina, jolloin julkaistaan lisätietoa alkavasta lukuvuodesta.

KOULUTERVEYDENHUOLLON esite

Täiohje