Tiedotteet

IMG-1-luokka
1. luokka
IMG-2-luokka
2. luokka
IMG-3-luokka
3. luokka
IMG-4-luokka
4. luokka
IMG-5-luokka
5. luokka
IMG-6-luokka
6. luokka
IMG-pienryhma
Pienryhmä
IMG-varhaiskasvatus2
Varhaiskasvatus

29.9. Vanhempainyhdistys tiedottaa:
Herkkutukun tilaukset saapuvat ja on haettavissa liikuntahallilta maanantaina 5.10. ja perjantaina 9.10. klo 18.00-19.30.
Tilaukset maksetaan ennen noutoa vanhempainyhdistyksen tilille FI25 5309 0220 0084 75. Jos maksat tilauksen viikonlopun/maanantain aikana niin nouto onnistuu maksutositetta vastaan. Muistattehan tilausta maksaessanne laittaa viestikenttään myyjän ETU- JA SUKUNIMEN sekä LUOKAN.
Jos on unohtunut mitä tilaus teki yhteensä niin kyselyä voi laittaa 0400-697184 (Sari Mäentausta).

Iso kiitos kaikille osallistuneille!


17.9.
Ensi maanantaina alkaa siis liikenneturvallisuusviikko. Toivomme, että mahdollisimman moni tulisi ensi viikolla polkupyörällä kouluun: ohjelmassa on mm. pyöräilytaitorata ja pyörähuoltoa.


9.9. Teemaviikkoja
*  Tämän lukuvuoden monialainen viikko on teemaltaan liikenneturvallisuus. Aihe valikoitui yhteydenotoista koululle, joiden mukaan lapsilla ja nuorilla oli liikennekuri höltynyt kevään ja kesän aikana.
Liikenneturvallisuusviikkoa vietetään 21.-25.9. Joka päivä on aiheesta toimintaa ja tietoa kahdeksalla erisisältöisellä rastilla. 22.9. on paikalla kutsuttuna poliisi.
* 5.-9.10. on eläinsuojeluviikko teemana kissa.  Huomioimme tämän teeman tänä lukuvuonna opetuksessamme koululle tulleen pyynnön johdosta.


3.9. Koulun yleisurheilukisat
Urheilukisat pidetään pe 11.9. urheilukentällä. Kyytiläiset jäävät bussista pois Kivimakasiinin luona keskustassa ja kävelevät urheilukentälle, eli kokoonnutaan kaikki klo 8.25 suoraan kentälle. Kisaamisen jälkeen ruokaillaan ja jaetaan palkinnot Kangastuvalla. Koulupäivä päättyy kaikilla n. klo 12.30 siis Kangastuvalla. Pukeutuminen sään mukaan. Tihkusade ei haittaa.

31.8. Ilmoittautuminen yleisurheilukisoihin
Tytöt 3.-4. lk
Tytöt 5.-6. lk
Pojat 3.-4. lk
Pojat 5.-6. lk


28.8. Vanhempainyhdistys tiedottaa:
Koulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestetään maanantaina 14.9.2020 klo 18.30 Kangastuvalla. Käsitellään sääntömääräiset asiat sekä yhdistyksen sääntöjen muuttaminen mallisääntöjä vastaaviksi. Tervetuloa!
Kaipaamme toimintaan lisää vapaaehtoisia. Rohkeasti mukaan! Jos kiinnostaisi tulla mukaan niin toiminnasta voi kysellä lisää sari.maentausta@gmail.com tai 0400-697 184.
Meidät löytää myös facebookista (Oripään koulun vanhempainyhdistys), kannattaa seurata!
Sari Mäentausta


27.8. Hammashoitola tiedottaa:
Kaikki 1.- ja 5.-luokan oppilaat kutsutaan lukuvuoden aikana tarkastukseen. Muiden luokkien oppilaat tulevat tarkastukseen yksilöllisen suunnitelman mukaan.

26.8. Lapset ja koronavirus – Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivitetty hoito-ohje:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

20.8. Vanhempainillat ja koulun kerhot
Syksyn myötä käynnistyvät koulun kerhot. Perjantaina 21.8. jaetaan kerhotiedote joka kotiin. Kerhojen jälkeen ei ole koulukuljetusta. Kerhoihin ilmoittaudutaan koulussa keskitetysti 3.-6. luokkien osalta. 1.-2. luokkalaiset palauttavat paperisen lapun aiottu kerho ympyröitynä ti 25.8. mennessä. Tervemenoa kerhoilemaan!
Koulussa ilmoittaudutaan kerhoihin tästä osoitteesta.
Vanhempainiltojen päivämäärät:
19.8. 1.lk
1.9. 3. lk
2.9. 4. lk
3.9. 2. lk
7.9. 6. lk
9.9. 5. lk
Tarkemmat tiedot opettajalta tai luokan sivuilta.

17.8. Sairauspoissaolot ja poissaolot oireisella oppilaalla
Kouluterveydenhoitajan mukaan: Jos oppilaalla on lieviäkin hengitystieoireita ( yskä, kurkkukipu, päänsärky, kuume, nuha) tai vatsaoireita, tulee oppilaan jäädä kotiin eikä kouluun tulla. Yhteys terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvaraukseen 02 761 2020. Jos lapsen tai henkilökunnan perheenjäsenellä on oireita, tulee oireisen perheenjäsenen hakeutua testiin mahdollisimman nopeasti. Oireettomat perheenjäsenet voivat olla koulussa, kun testitulosta odotetaan, ellei jo tuolloin ole erityisen vahvaa epäilyä, että perheenjäsenellä on koronavirustartunta.

14.8. Koulukuljetuksesta
Jotta koronarajoitukset ja toisaalta sujuva kuljetus tulisivat huomioitua, tarkennetaan kuljetusohjetta: Taksissa voivat istua vierekkäin samassa paripenkissä samasta taloudesta tulevat lapset ja myös samalla luokalla olevat oppilaat.

10.8.
ORIPÄÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODEN ALKAESSA

Uusi kouluvuosi on alkamassa. Ota tavaksesi käydä koulun (ja luokkien) nettisivuilla säännöllisesti osoitteessa www.oripaa.fi.
Ensimmäisenä koulupäivänä 12.8. koulu päättyy kaikilla klo 12.30.
Hanna Lamminen on ykkösluokan opettaja. Tiina Tammi opettaa kakkosluokkaa elokuun ajan. Luokanopettaja Terhi Haapaniemi sijaistaa häntä loppulukuvuoden.
Koulunkäyntiohjaajista Mari Koski ohjaa etupäässä 1.-2. -luokassa, Eija Heikkilä pienluokassa ja Kirsi Wahlsten muissa luokissa.
Ekaluokkalaisten vanhemmille jaetaan lukuvuositiedote, joka on myös netissä.
5.-6. luokan valinnaiset kurssit pidetään kevätlukukautena kaksoistunteina tiistaisin klo 12.45-14.15. Syyslukukauden ajan koulu päättyy tiistaisin 5.-6-luokkalaisilla siis klo 12.30.
Koronasta johtuen koulun yhteistä vanhempainiltaa ei pidetä, vaan luokanopettajat kutsuvat luokkansa vanhemmat etätapaamiseen eli videopalaveriin elo-syyskuun vaihteessa.
Koulun yleisurheilukisat pidetään pe 11.9. klo 8.25 alkaen. Koulupäivä päättyy kaikilla klo 12.30.
Koulukuvaus järjestetään myöhemmin syksyllä tai talvella.
Ensimmäinen koulupäivä keskiviikkona kestää kaikilla klo 8.25-12.30. Lukujärjestys jaetaan ensimmäisenä koulupäivänä. Lukujärjestystä noudatetaan torstaista alkaen.
1.-2.-luokkalaisten aamukerho järjestetään Nallenkolossa. Iltapäiväkerho entiseen tapaan koululla.
Uudet ja muuttuneet erityisruokavaliot pyydetään ilmoittamaan välittömästi Lasselle (lääkärintodistus).

Aloitamme lukuvuoden lähiopetuksella samoilla erityisjärjestelyillä kuin toukokuun kaksi viimeistä kouluviikkoa. Pyrimme tekemään oppilaiden koulupäivistä mahdollisimman turvallisia:
-noudatamme turvavälejä ja huolehdimme käsihygieniasta pesemällä kädet aina kun tullaan luokkaan tai ruokailuun.
-porrastamme välitunnit ja ruokailun
-osoitamme luokille omat välituntialueet
-opetuksessa oppilaat ovat pääosin samassa ryhmässä koko päivän
-taksikuljetus luokittain, bussissa yksi oppilas paripenkkiä kohti.
-saattoavustus 0,20 e/km, mikäli huoltaja kuljettaa itse koulukuljetukseen oikeutetun lapsensa. Lisätietoa rehtorilta.

Korona-altistuksen minimoimiseksi pääsy koulun ja liikuntahallin tiloihin koulupäivän aikana on sallittu vain oppilaille ja henkilökunnalle.
Siivousta on tehostettu. Kouluun ei saa tulla sairaana tai oireisena. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, hänet siirretään aikuisen kanssa erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa. Normaaliin tapaan lapsen poissaolosta opetuksesta täytyy huoltajan tehdä poissaolon syystä riippuen ilmoitus tekstiviestillä (esim. oppilaan sairaus, lääkärikäynti) tai koulunkäyntivapaa-anomus (määräaikainen, ennakkoon tiedossa oleva poissaolo, lomake kunnan sivuilla. Oppilaan tai hänen perheenjäsenensä kuuluminen tartuntavaaran näkökulmasta riskiryhmään on hyväksyttävä peruste poissaoloon).

Toivotan koulumme oppilaille ja henkilökunnalle aurinkoista lukuvuotta!
rehtori

7.8.
Uusi lukuvuosi alkaa ensi keskiviikkona korona huomioiden eli pitkälti toukokuun lopun lähiopetuksen tapaan korona huomoiden. Tätä sivua päivitetään seuraavan kerran tiistaina, jolloin julkaistaan lisätietoa alkavasta lukuvuodesta.

KOULUTERVEYDENHUOLLON esite

Täiohje