Saavutettavuusseloste

Tämä on Oripään kunnan oripaa.fi verkkosivujen saavutettavuusseloste, joka on laadittu 28.09.2020

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat toistaiseksi omaan itsearviointiin sekä ulkopuolisen arvioitsijan (Modify media Oy) tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto laissa määritellyt vaatimukset.

 

Verkkosivuston oripaa.fi saavutettavuuden tila

Oripaa.fi verkkosivusto täyttää suurimmaksi osaksi lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).  Verkkosivustolla on joitakin saavutettavauuspuutteita, jotka on mainittu tarkemmin alla.

 

Ei saavutettava sisältö

  1. (WCAG 1.1.1) Kaikilla verkkosivuilla olevilla kuvasisällöillä ei vielä ole tekstivastineita (alt-tekstit).
  2. (WCAG 1.3.1) Osassa ladattavista tiedostoista on ruudunlukijakäyttöä hankaloittavia ongelmia, esimerkiksi otsikko puuttuu.

Ei saavutettava sisältö pyritään korjaamaan saavutettavaksi vuoden 2023 ja 2024 aikana.

 

Palaute ja yhteystiedot

Oripään kunnan verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta:

 

Valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero 0295 016 000 (vaihde)

 

Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Kotisivujemme yhteystiedot oripaa.fi/hallinto/yhteystiedot -sivulta löytyy eri osastojen puhelinnumeroita, joihin soittamalla saa puhelintukea. Lisäksi kunnan virasto palvelee osoitteessa: Koulutie 2, 32500 Oripää.