Liikuntapalvelut

Kunnassa on uudet monipuoliset liikuntatilat kuten liikuntahalli ja kuntosali. Ulkoliikuntaa voi harrastaa mm. frisbeegolfin ja beach volleyn muodossa, unohtamatta Polvarinpolun lenkkeilymaastoja ja vapaa-ajankeskuksen kuntoportaita.

Oripään kaksi aktiivista urheiluseuraa Oripään Urheilijat ja Oripään Vesa vastaavat liikunnallisen harrastustoiminnan järjestämisestä Oripäässä. Ryhmäliikuntatunteja sekä muita kursseja terveyteen ja hyvinvointiin liittyen tarjoaa lisäksi Auranlaakson kansalaisopisto.

Osallistua voi lisäksi liikuntatoimen Saviseutu liikkuu -kampanjoihin sekä kuntosalicircuitiin, jumppaan ja muihin liikuntaryhmiin. Ajankohtaisia tietoja liikuntatoimen tarjonnasta löydät kunnan Tiedotuslehdestä, tapahtumakalenterista sekä kunnan facebook-sivuilta.

 

Liikuntapalveluista, kuten kunnan liikuntapaikkojen ja -tilojen kunnosta ja toiminnasta vastaa kunnan hyvinvointi- ja liikuntaohjaaja, p. 044 7625 325.

 

Elintapaohjaus

Terveyden edistämisen toimijat pyrkivät vaikuttamaan kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen ehkäisevän työn keinoin. Tavoitteena on auttaa kuntalaisia tekemään terveytensä kannalta entistä viisaampia valintoja ja parantaa näin heidän hyvinvointiaan ja toimintakykyään. Elintapaohjauksen palveluja on saatavilla yksilöille ja ryhmille.

Oripääläisten terveyspalvelut järjestetään yhteistoimintaperiaatteella Loimaan kaupungin kanssa. Oripäässä on oma terveysasema, mistä löytyy mm. lääkäri- ja sairaanhoitajapalveluja.