Ulkoliikuntapaikat

Monta mahdollisuutta liikkua!

Vapaa-ajankeskus
(Kangastuvantie 39, 32500 Oripää)

Vapaa-ajankeskuksen alueella heti Kangastuvantien päässä sijaitsee virkistyskäyttöön vuokrattava Kangastupa. Tuvan eteisestä löytyy wc, joka on aina auki lenkkeilijöille ja hiihtäjille. Tuvan vieressä sijaitsee nuotiopaikka ja ruokailukatos.

Vapaa-ajankeskuksesta löytyy 2,7 km pitkä valaistu pururata, jossa on talvisin hiihtoladut ja luistelu-urat. Pururadan vierestä löytyy kevyiden aseiden ampumarata ampumahiihdon ja -juoksun harrastukseen. Talvisin pääsee myös laskemaan mäkeä kohti pesäpallokenttää laskevasta pulkkamäestä.

Kangastuvalta alkaa 24-väyläinen metsäinen OKRA-frisbeegolfrata. Kiekkoja sekä ratakarttoja voi lainata kirjastosta tai voit tulostaa oman karttasi tästä

Hiekkakuopalla sijaitsee pieni uimalampi sekä rantasauna. Lammen viereen ylös pururadalle nousevaan mäkeen on vuonna 2018 rakennettu talkoovoimin komeat kuntoportaat, joilla kelpaa treenata lenkkeilyn lomassa. Portaissa on 115 askelmaa. Portaiden yläpäästä löytyy kuntolaatikko ja treenivihko, johon voi kirjata käyntinsä porrastreeneissä. Kaikkien nimensä kirjanneiden kesken arvotaan liikunnallinen palkinto vuoden lopulla.

Polvarinpolku ja laavu
(Kangastuvantie 39, 32500 Oripää)

Vapaa-ajankeskukselta lähtee opastettu n. 7 km pitkä ulkoilureitti Polvarinpolku, jonka varrelta löytyy myös kiintolaavu. Suunnistuskartan Oripäänkankaasta voi tulostaa tästä. Polvarinpolku on merkitty karttaan punaisin katkoviivoin. (huom. A4-kokoinen kartta ei ole oikeassa mittakaavassa.) Karttoja voi myös lainata Oripään kirjastosta.

Muita Oripään ja lähialueen suunnistuskarttoja

  • Latva  1:10 000, käyräväli 2,5 m
  • Kalevanhauta 1:10 000
  • Virttaankangas 1:15 000, käyräväli 2,5 m

Urheilukenttä
(Loimaantie 138, 32500 Oripää)

Urheilukentällä on tiilimurskapintainen 300 m pitkä juoksurata. Kentällä on lajikohtaiset harjoittelupisteet pituus- ja korkeushypylle, moukarin- ja keihäänheitolle sekä kuulantyönnölle. Urheilukentän varaukset vapaa-aikaohjaajan kautta p. 040 1977293.

Tenniskenttä / Jääkiekkokaukalo
(Koulutie 2, 32500 Oripää)

Kunnanviraston ja koulun vieressä sijaitseva kenttä on kesäisin käytössä tenniksen pelaajille ja talvella kenttä jäädytetään luistelua varten.

Tenniskentän edustalla sijaitsee myös ulkokuntoiluvälineitä.

Beach volley -kenttä
(Kertuntie, 32500 Oripää)

Harjureitti

”Pikkulapin” Harjureitti sijaitsee keskeisellä osaa Lounais-Suomen ainoaa yhtenäistä harjujaksoa Säkylänharju-Virttaankangas -alueella. Valittavana on useita eripituisia kierrosvaihtoehtoja, lähtöpaikoilla on opastustaulut ja reitti on selkeästi etäisyysviitoitettu. Reitin varrella on jokamiehen oikeuksin käytettävissä useita laavuja puucee/puuhuoneineen, Turvekammi, Luppokota, Myllylähteen luontoalue sekä urheiluseurojen kaksi majaa. Lisätietoja harjureitti.fi.

Vampulan frisbeegolfrata
(Harjuntie 407, Vampula)

Vampulan frisbeegolfrata on osittain Oripään puolella. Ohessa karttaliite, jossa punaisella merkityt ovat Oripäässä. Ratakartta tästä.

Frisbeekiekkoja voi lainata Oripään kirjastosta kirjastokortilla.

Endurorata
(Ketunhautaintie 93, 32500 Oripää)

Nopea enduropolku lähellä lentokenttää. Maasto on hiekkapohjainen ja siksi erittäin hauska ja kaikille sopiva! Lisätietoa ja ohjeet ajoluvan hankkimiseen Turun Seudun Moottoriurheilijat ry.