Oripää – täyttä elämää

Oripää on varsinaissuomalainen suuri pieni kunta, jossa on tilaa asua, yrittää ja harrastaa. Maaseudun rauha ja luonto, turvallinen asuinympäristö sekä laadukkaat lähipalvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat oripääläisiä perusarvoja. Kunta on myös tunnettu puhtaasta pohjavedestään.

Keskeinen sijainti ja hyvät liikenneyhteydet takaavat sen, että kunta on lähellä kaikkea. Oma lentokenttä on tärkeä niin harrasteilmailun kannalta kuin suurten tapahtumien näyttämönäkin. Lentokenttäalueella järjestetään joka toinen kesä pohjoismaiden suurin maatalousnäyttely OKRA.

Oripäässä on tarjolla edulliset ja isot asuntotontit. Kangasmaastoon on helppoa ja taloudellista rakentaa. Kaikki rakennusalan tuotteet ja palvelut ovat myös lähellä ja helposti saatavilla.

Oripäässä vaalitaan kunnan itsenäisyyttä. Myös vakaa talous ja maltillinen verotus ovat asioita, joista pidetään tarkasti huolta. Kunnassa on myös kehitetty hyvinvointia monipuolisesti (mm. uusi liikuntahalli ja palvelutalo).

Lapsiperheiden helppo arki on sekin tärkeä oripääläinen arvo. Kunnassa on panostettu monipuolisiin varhaiskasvatuspalveluihin ja omaan alakouluun uusine lähiliikuntapaikkoineen. Nuorisotila, oma vapaa-aikaohjaaja ja moderni kirjasto kuuluvat myös palveluvalikoimaan. Liikunta- ja harrastuspaikkoja on paljon.

Yhteisöllisessä kunnassa on vahva talkoo- ja yhteistyöhenki sekä pyrkimys pitää huolta toisista. Kunnassa on monta elävää kylää ja virkeää yhdistystoimintaa.

Yrittäjäystävällisyys on Oripäässä korkealla eikä olekaan ihme, että yritystiheys kunnassa on valtakunnan kärkitasoa. Monipuolinen yritysrakenne ja valmiit alihankintaverkostot, keskeinen liikenteellinen sijainti, edulliset ja riittävän isot yritystontit sekä helposti saatavat yrittäjäpalvelut helpottavat uusien yritysten sijoittautumista kuntaan.

Kunnassa on runsaasti luontomatkailukohteita (mm. Polvarinpolku, Aurajoen alkulähde, Porsaanharju, Myllylähde ja Harjureitti) sekä kiehtovia lähimatkailukohteita (mm. Villa Ville, Hartmanin mökki, Kivimakasiini, Teinien kivi, puukirkko ja vuoden 1918 muistomerkki). Kunnassa on myös karavaanarialue Krapuranta.

Vuorovuosin OKRA:n kanssa järjestetään Oripään kotiseutupäivät. Lentokenttäalueella on paljon muitakin tapahtumia. Kangasmaasto on ihanteellinen eri lajeihin ja vapaa-ajankeskuksessa sijaitsevaa Kangastupaa voi käyttää kilpailu- ja tapahtumakeskuksena.

Tule käymään tai jää pysyvästi. Oripäässä onnistuu!