Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus Oripäässä

Varhaiskasvatusta tarjotaan Oripäässä perhepäivähoidossa ja kahdessa eri päiväkotiryhmässä: Kultasiiven sisarusryhmässä sekä Nallenkolossa, jossa annetaan myös esiopetusta. Varhaiskasvatus on osana sivistystoimea. Varhaiskasvatuksen kentästä vastaa vs. varhaiskasvatuksen vastuuhenkilö Suvi Ollilainen, suvi.ollilainen(at)oripaa.fi, p. 050 432 8188.

Suunnitelmat
Varhaiskasvatussuunnitelma löytyy täältä, esiopetussuunnitelma täältä.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimintasuunnitelma toimintakaudella 2020-2021.

Varda
Varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardaan tallennetaan varhaiskasvatuksessa olevien lasten tietoja 1.1.2019 sekä huoltajien tietoja 1.9.2020 lähtien. Lisätietoja Vardasta: tiedote 1 ja tiedote 2.

Yksityisillä päivähoidontuottajilla on varhaiskasvatuslain 44 §:n mukainen ilmoitusvelvollisuus toiminnasta kunnan varhaiskasvatuksen järjestäjälle.

Sosiaaliasiamies
Oripään sosiaaliasiamiespalveluista huolehtii Merikratos Sosiaalipalvelut Oy. Lain mukaan kunnan sosiaaliasiamiehen tehtävänä on myös varhaiskasvatuksen osalta neuvoa asiakkaita varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa, avustaa asiakasta muistutuksen tekemisessä, tiedottaa asiakkaan oikeuksista, toimia muutenkin asiakkaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi sekä seurata asiakkaiden oikeuksien ja aseman kehitystä kunnassa ja antaa siitä selvitys vuosittain kunnanhallitukselle.

Puhelinneuvonta (050 3415 244):
tiistaisin klo 12–15 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–13.

Sosiaaliasiamiehen tavoittaa myös sähköpostilla:
sosiaaliasiamies(at)merikratos.fi (ei suojattu, joten ethän lähetä salassapidettäviä tietoja).

Postiosoite:
Merikratos Oy / sosiaaliasiamies, Pohjoisrinteentie 4, 21410 Lieto.

Merikratoksen sosiaaliasiamiehen esitteen voit lukea tästä.