Rakentaminen

Rakentamisen viranomaisvalvonta

Rakennusvalvonnan tavoitteena on edistää, opastaa ja valvoa laadukkaan ja viihtyisän ympäristön syntymistä ja säilymistä. Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut toimii kuntalaisten eduksi ja huolehtii yleisen edun huomioonottamisesta, sekä luvanhakijoiden ja naapurien oikeusturvan takaamisesta rakennettaessa.

Oripään rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteet

Lupien käsittely

Tekninen lautakunta on määrittänyt hallintolain edellyttämät määräajat lupien käsittelylle seuraavasti:

Odotettavissa oleva käsittelyaika toimenpide- tai rakennusluvalle 1 – 3 kk
Asiakirjan täydentämisen määräaika 1 kk Pyynnön antamisesta. Mikäli pyydettyjä täydennyksiä ei ole tehty annetussa määräajassa, siirretään hakemus epäaktiiviseksi.
Rakennus- tai toimenpidelupahakemuksen raukeaminen 3 kk Hakemus katsotaan rauenneeksi kun se on ollut 3kk epäaktiivinen ja se poistetaan järjestelmästä.

Sähköinen lupa-asiointi

Oripään kunta on siirtymässä sähköiseen lupa-asiointiin vuoden 2022 aikana.

Lupapisteessä asiointi on kätevää. Voit asioida siellä aina itsellesi parhaiten sopivaan aikaan ja koko rakennushankkeen ajan. Lupapisteen kautta voit olla yhteydessä kunnan viranomaisiin ja mahdollisiin muihin hankkeen osapuoliin. Kaikki hanketta koskevat viranomaispäätökset saat halutessasi suoraan Lupapisteeseen.

Lue lisää: www.lupapiste.fi

Asiakaspalvelu

Rakennustarkastus on ulkoistettu Pöytyän kunnan tekniseen toimeen. Pöytyän kunnan toimisto on avoinna ma–pe klo 9.00–15.00. Rakennustarkastajilla on paljon maastotöitä, joten tapaamisajat heidän kanssaan kannattaa aina varmistaa puhelimitse etukäteen.

Aki Vuorinen
johtava rakennustarkastaja
puh, 050 590 6720
aki.vuorinen(a)poytya.fi
Petri Lehtonen
rakennustarkastaja
puh. 050 590 6721
petri.lehtonen(a)poytya.fi