Luonto

Teinien kivi

Vanhan Tampereentien varrella Oripäänkankaalla sijaitsee jääkauden aikainen siirtolohkare, jota kutsutaan Teinien kiveksi tai Teinikiveksi. Siirtolohkare on saanut nimensä ilkikuristen opiskelijoiden mukaan, joita keskiajalla kutsuttiin teineiksi. Teinit liikkuivat kesäisin kerjuumatkoilla keräten varoja talven opiskelujaan varten. Oripäänkankaan siirtolohkareen päällä teinit istuskelivat kalastusta leikkien ja keräsivät tulleja ohikulkijoilta. Teinien kivi on rauhoitettu.

Osoite: Kangastie 416, Oripää

Oripään Myllylähde

Myllylähde on noin kolmihehtaarinen ison, padotun lähdelammen muodostava lähde. Myllylähde on helmi harjuluonnon keskellä. Myllylähde ympäristöineen tarjoaa luonnossa kulkijalle ainutlaatuisia elämyksiä.

Osoite. Myllylähteentie 1, Oripää

Myllylähde_talvi

Aurajoen alku

Varsinais-Suomen symboli Aurajoki saa alkunsa Oripäästä. Joen alkulähteille on Aurajokisäätiön toimesta rakennettu retkeilyalue pitkospuineen ja opastauluineen. Pitkospuut Aurajoen alkulähteille alkavat Oripäänkankaalta vanhan Tampereentien varrelta.

Aurajoen kerrotaan saaneen alkunsa, kun Jättiläinen kynti härjillä, jotka kiiliäisen pistöstä pillastuivat ja karkasivat kohti etelää aura perässään. Härkien kyntämässä vaossa alkoi virrata Aurajoki.

Osoite: Kangastie 216, Oripää