Koulun keittiössä on siirrytty käyttämään luomutuotteita, koska ne sisältävät vähemmän lisäaineita, säästävät luonnonvaroja ja lisäävät ruokailijoiden hyvinvointia sekä ovat lisäksi hyvänmakuisia ja laatuisia. Tällä hetkellä luomutuotteita on käytössä noin 15 ja lisää tulee sitä myöten, kun hyllystä loppuu tavanomaiset tuotteet. Esimerkiksi ruokajuomat on vaihdettu luomumaidoiksi.

Koulu on liittynyt Pro Luomu ry:n Portaat luomuun -ohjelmaan ja tavoitteena on pyrkiä vähintään ohjelman 4. portaalle askel kerrallaan. Tavoitteena on myös, että vuoteen 2030 mennessä luomua olisi 25 %.

Vuoden vaihteen jälkeen alkavassa uudessa ruokalistassa on huomioitu luomu-tuotteiden käyttö.

 

Lisätietoja:

Heli Kuismanen, ruokapalveluesimies, Oripään kunta, p. 0447625332 heli.kuismanen(at)oripaa.fi