Oripään ja Loimaan koronarokotustilanne 19.8.

Loimaalla rokotukset laajennetaan 12-15 -vuotiaisiin viikosta 35 lähtien. Myös kaikkia aiempia ikäryhmiä ja riskiryhmäläisiä rokotetaan edelleen. Ajanvaraukset tulee tehdä sähköisesti, paitsi nuorten ikäryhmien osalta oma ohjeistus.

12-15-vuotiaiden rokotukset

Loimaan ja Oripään yhteistoiminta-alueella laajennetaan 12-15 -vuotiaiden rokotuksiin viikosta 35 lähtien.

7.-9. -luokkalaisten rokotukset järjestetään pääosin kouluilla. Oppilaita ja vanhempia tiedotetaan koulujen kautta. 6. luokkalaisten, 12 vuotta täyttäneiden lasten rokotukset toteutetaan pääosin pääterveysasemalla. Huom. Ajanvaraukset vain puhelimitse viikosta 35 alkaen.

Katso tärkeät lisätiedot 12-15-vuotiaiden rokotuksista uutisesta.

16-vuotiaiden opiskelijoiden rokotukset

Yli 16-vuotiaat tai tänä vuonna 16 vuotta täyttävät opiskelijat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittaa ajanvarausnumeroon. Ulkopaikkakuntalaisten opiskelijoiden suositellaan olevan yhteydessä kotikuntaan rokotuksen saamiseksi. Tarvittaessa Loimaalla opiskeleva ulkopaikkakuntalainen henkilö voi saada rokotteen myös Loimaan sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksesta. Tällöin tulee varata aika soittamalla ajanvarausnumeroon (ulkopaikkakuntalainen ei pysty varaamaan aikaa Loimaan sähköisestä järjestelmästä).

Muut rokotusryhmät

Riskiryhmäläisten ja aiempien ikäryhmien (16-vuotiaat ja vanhemmat) rokotukset jatkuvat edelleen. Aika suositellaan varaamaan sähköisen ajanvarauksen kautta, josta sen myös saa nopeammin. Puhelimitse ajan voi varata vain, jos ei ole mahdollista tehdä sähköistä varausta. Katso tarkemmat tiedot riskiryhmistä ja niihin kuulumisesta Koronarokotukset-sivulta.

Huomioitavaa rokotukseen tullessa:  

Rokotuspaikat elokuussa (1. ja 2. rokotteet):
28.8. Hirvihovi

  • Saavuthan varaamallesi rokotusajalle täsmällisesti ettei rokotuspaikalle kerry jonoja.
  • Otathan mukaan Kela-kortin ja helposti riisuttavan yläosan.
  • Suojauduthan maskilla ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Puhelintiedusteluja ei suositella linjojen ruuhkautumisen estämiseksi.