Sosiaalitoimi

Sosiaalitoimisto palvelee osoitteessa Koulutie 2, 32500 Oripää

Sosiaalitoimessa kuntalaisia palvelevat sosiaalijohtaja Riikka Jokela, sosiaaliohjaaja, perhetyöntekijä Kati Palmula ja toimistosihteeri Satu Rintala.

Sosiaalijohtaja vastaa koko sosiaalitoimen hallinnosta, taloudesta ja kehittämisestä. Lisäksi hänelle kuuluu lastenvalvojan, lastensuojelun, aikuissosiaalityön, päihdetyön sekä täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentuloturvan tehtävät.

Sosiaaliohjaaja ja perhetyöntekijä vastaavat perhepalveluista, kuntouttavasta työtoiminnasta sekä hoitavat vammaispalveluun kuuluvia tehtäviä.

Toimistosihteeri vastaa vanhus- ja sosiaalityön laskutuksesta sekä hoitaa täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentuloturvan tehtäviä.

Sosiaalitoimiston yhteystiedot löytyvät täältä.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tukikohta Messi avattiin toukokuun 2018 alussa entisen munapakkaamon tiloihin Salamäentielle. Ohjaajana toimii Maire Järnström, puh. 044 7625 311.

Sosiaaliasiamies

Oripään sosiaaliasiamiespalveluista huolehtii Merikratos Sosiaalipalvelut Oy.

Puhelinneuvonta: tiistaisin klo 12-15 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-13
puh. 050 3415 244

Sosiaaliasiamiehen tavoittaa sähköpostilla sosiaaliasiamies@merikratos.fi

Sosiaaliasiamiehen postiosoite: Merikratos Oy / sosiaaliasiamies, Pohjoisrinteentie 4, 21410 Lieto.

Merikratoksen sosiaaliasiamiehen esitteen voit lukea tästä.

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystystä järjestetään virka-ajan ulkopuolella kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi. Varsinais-Suomen alueella virka-ajan ulkopuolisesta päivystyksestä vastaa Turun sosiaalipäivystys, jonka tavoitat numerosta 02 2626 003 ympäri vuorokauden. Sosiaalipäivystykseen saa edelleen yhteyden myös Hätäkeskuksen (puh. 112) kautta.

Ankkuri-toiminta

Ankkuri-toiminta on moniviranomaisyhteistyötä, jonka tarkoituksena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Ankkuri-tiimit koostuvat poliisin, sosiaalitoimen, terveydenhoidon ja nuorisotoimen edustajien muodostamasta ryhmästä.

Lisätietoja täältä