Kunnan tiedote 1.6.2020

Korona

Isojen, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on hallituksen linjauksella kielletty 31. heinäkuuta saakka. Kokoontumisrajoitusta lievennetään nykyisestä 10 ihmisestä enintään 50 ihmiseen 1. kesäkuuta alkaen toistaiseksi. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä. 50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan eli heidän toivotaan jatkossakin pysyvän karanteenin omaisissa oloissa. Hallitus tarkastelee asiaa seuraavan kerran kesäkuun loppuun mennessä. Ulkoilua ja liikkumista ei ole kielletty.

OHJE

Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta. Esimerkiksi tavanomainen flunssa sekä influenssan, RS-viruksen ja hinkuyskän kaltaiset taudit tarttuvat yskiessä ja aivastaessa sekä hengitystie-eritteillä tahrautuneiden käsien välityksellä.

Oripään kunnassa on voimassa tästä syystä kättelykielto. Tervehditään ”morjestamalla”.

Oripään kunta

Päivähoito toimii normaalisti.

Valtioneuvosto on 29.4.2020 linjannut koronaepidemiasta johtuvien poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa 14.5.2020 lukien. Rajoitusten purkaminen merkitsee, että varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa aletaan kaikilta osin noudattaa normaaliolojen lainsäädäntöä 14.5.2020 ja suositukset varhaiskasvatuksessa olevien lasten ja esiopetuksen oppilaiden hoitamisesta kotona mahdollisuuksien mukaan päättyvät.

Näin ollen uusia maksuhyvityksiä ei poikkeusajan järjestelyillä 14.5.2020 alkaen enää myönnetä, vaan palataan normaaliajan maksuhyvityskäytäntöön.

 Kirjasto: Avautuu 1.6.2020. Lisätietoja löytyy kirjaston omilta sivuilta: https://oripaa.fi/asukkaalle/sivistystoimi/kirjasto-ja-kulttuuri/

Liikuntahalli: Avautuu 1.6.2020
Kuntosali: Avautuu 1.6.2020
Nuorisopalvelut: Avautuu 1.6.2020

Lisätietoja https://oripaa.fi/asukkaalle/sivistystoimi/vapaa-aikatoimi/nuorisotoimi/nuokkari/

Vanhustyö
Palvelutalon ovet pidetään yhä suljettuina ja ulkopuolisten vierailut on toistaiseksi kielletty.

Henkilökunta ohjaa ja opastaa omaisia, sekä ottaa yhteyttä omaisiin päin. Omaisten ja asukkaiden välillä on mahdollisuus WhatsApp yhteyteen.

Pyydämme omaisia ottamaan yhteyttä puhelimitse palvelutaloon ja sopimaan käynneistä (esim. asukkaan ulkoiluttaminen tai jos asukas on sairastunut tms. erittäin tärkeä syy).

Vanhusten päivätoiminta on toistaiseksi suljettu.

Kotihoito

Niille henkilöille, jotka ovat ruokailleet palvelutalossa on ruokailu järjestetty kotihoidon toimesta kotiinkuljetuksena.

+ 70 v – Huoliluuri
Askarruttaako ruokapalvelu tai muu arkinen asia?

Soita p. 044 – 7625 311 Maire Järnström, ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–12

Kuntouttava työtoiminta ja Messi avautuivat jälleen 1.6.2020.

Kunnanvirasto on muuttanut 1.6.2020 alkaen:

Kunnanjohtaja, tekninen toimi ja hallinto-/palkkasihteeri ovat uuden kirjaston viereisissä tiloissa os. Rasinkuja 2

Vapaa-aikaohjaajan toimisto on kirjaston kanssa samoissa tiloissa osoitteessa Rasinkuja 2.

Sosiaalitoimi ja sosiaali- ja sivistystoimen toimistosihteeri sekä taloussihteeri ovat Osuuspankin yläkerrassa, os. Yläneentie 2

Ovet ovat lukossa, mutta virasto toimii normaalisti. Osa henkilöstöstä tekee töitä etänä ja on tavattavissa virastolla vain joinakin päivinä tai sovittaessa. Ota yhteys ensin kunnan vaihteeseen

(puh. 044 7625 300) tai suoraan tavoittelemaasi henkilöön puhelimitse tai sähköpostilla ennen kunnanvirastoon tuloa.

Hyvää kesää kaikille!