Kirjastossa tapahtuu

Kirjaston varaukset ovat nyt maksuttomia

Uusi kirjastolaki tuli voimaan vuodenvaihteessa, ja laki poisti kirjastoaineiston varausmaksut. Aineiston varaaminen Oripään kirjastosta ja muista Loisto-kirjastoista (Loimaa, Marttila, Koski Tl, Aura, Pöytyä) on nyt maksutonta.

Noutamattomista varauksista peritään 2 €:n maksu. Loisto-kirjastojen ulkopuolisista kirjastoista tilatut kaukolainat maksavat 3 € ja yliopistokirjastojen kaukolainat 10 €.

Kirjaston aukioloajat muuttuivat 24.10.2016

Kirjaston maanantai- ja torstaiaukioloajat muuttuivat 24.10.2016. Kirjasto aukeaa maanantaisin ja torstaisin jo klo 12.30 ja sulkeutuu klo 18.30. Muuten aukioloajat pysyivät ennallaan (tiistaisin klo 11-17, keskiviikkoisin suljettu, perjantaisin klo 11-17).

Kirjallisuuskammari

Lukupiiri Kirjallisuuskammari kokoontuu kerran kuussa keskustelemaan jostakin kirjasta. Seuraava kerta on keskiviikkona 8.2. klo 13 kirjastossa, ja kirjana on Riikka Ala-Harjan Maihinnousu.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa mukaan!

Verkkokirjasto

Voit tutustua kirjaston valikoimiin, etsiä sopivaa aineistoa, tarkistaa lainojesi eräpäivät ja uusia lainasi osoitteessa http://loisto.verkkokirjasto.fi/ Omia lainoja pääsee tarkastelemaan Omat tiedot -linkistä. Tunnusluku pyydetään kirjastosta.

Kirjaston näyttelyt

Kirjastossa voi helmikuussa tutustua Meeri Koutaniemen Vapaita unelmia -valokuvanäyttelyyn.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja lastenoikeusjärjestö Plan toteuttivat valokuvaushankkeen yhdessä orjatyöstä vapautuneiden nepalilaistyttöjen kanssa. Tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön, jossa perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi.

Maaliskuussa kirjastossa on nähtävillä Mirja Tiirin taidetta.

Huhtikuussa kirjastossa on esillä varhaiskasvatuksen lasten näyttely.

Onko sinulla kokoelma, jonka tahtoisit tuoda esille kirjastoon? Kaikenlaiset näyttelyt ovat tervetulleita kirjastoon.

Oripääläishenkisiä T-paitoja kirjastosta: 15 €/paita

Loput Syrjämä-T-paidat myydään alennettuun hintaan 15 €/kappale! Koot S-XXL, värit musta, valkoinen ja punainen. Lasten paidat (koko 128 cm) ovat valkoisia, ja ne maksavat 7 €.

Lisäksi kirjastossa on myynnissä ”I<3 Orippää” ja ”Oripäässä on munaa”-paitoja. Paidat maksavat 15 €/kappale.

Viljo Syrjämän elämäkerta 20 €

Sami Männistön kirjoittamia Viljo Syrjämä – taiteilijan tarina -kirjoja on myynnissä kirjastossa (20 €/kirja). Kirja sopii hyvin vaikka tuliaisiksi.